>>hah??!
>>pe dia kacang mungai tu??
>>tu kat atas gambar kacang mungai b4 kita masak dia..
>>ada kenal??
>>first tyme aku mkn kacang munggai nie, nenek yg buat..
>>sedap wooooo...
>>asam pedas nene mmg terbaek!
>>satu hari nie, kwn aku baby bwak kacang munggai nie..
>>aku pon otomatik teringat kat nenek n teros nak wat asam pedas..
>>tapi...camne nak uruskan mende nie seblom msak??
>>hehehehe...aku pon kol laa nenek..
>>nenek ckp kene buang hujung dia then kikis kulit keras dia...
>>potong sebesar 1 jari then buang kulit yang terlebih-lebih tue...
>>then basuh...
>>aku pon buat seperti yg disuruh....
>>nak resepi?
>>jom!
ASAM PEDAS KACANG MUNGGAI
4 btg kacang munggai-disiang
3 sudu cili (yg dh di blender dgn bawang merah n bawang putih)
1 sudu kecik asam jawa adabi + 1 cwan air
2 sudu gula
garam secukup rasa
minyak
~tumis cili blender sampai garing..masukkan air asam jawa..
~masukkan kacang munggai, gula n garam..
~masak 20 minit sampai kacang tu bertukar kaler..
>>wahhhh terasa terharu sebab asam pedas kacang munggai aku menjadi....
>>cara makan??
>>kacang kat tengah dia bleh mkn, then kikis isi dia yg ada kat kulit dia tu dgn gigi..
>>don't eat kulit dia oke!
>>pergh...sedap wooo..lagi2 kalo diratah..
>>makan plak ngan ayam goreng berempah amoy wat..
>>memang terangkat!
>>try laa....
No comments:
Post a Comment
superb komen-ngomen