faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Monday, May 21, 2012

Klebang Original Coconut Shake

Apa khabaqq u olls? lama kan ak x bersiaran langsung kat sini. al maklumlah. belajar degree ni xsama ngan belajar time diploma. bz memanjangggg. abes assignment ni, ade assignment laen. pastu kang test laa quiz laa. ni pon baru lepas buat event utk class. event Explorace. Jom Explore Melaka. Penat tapi best laa.. keje aku xsusah pon sebenarnya. Deal ngan sponsor then jaga check point kat Taming Sari. Hehe.

Oke. Berbalik pade taju kat atas tu, wahhh heaven uolss. Dulu aku rasa time kwn aku si Yoyet (dayah) yg belikan. memang superb la! memang lain rasa dia nga coconut shake yg lain. So bile da rasa, dgr plak cite kalo nak bungkus air ni, kene beratur panjang, aku nak laa plak experience kan?

So lepas je event Explorace tu, kitaorang nak g lunch. Bila tnya msing2 nak lunch ktne? sume beri jwpan cliche. 'ikut ko laa.'....'aku ikut je mane2'....'aku ikut ko'.. so bile da xde kata putus n memasing nak main ikut je, haaa meh ikut ketaqq pala aku nak minum coconut shake ni. Haha.

Aku ajak laa depa ni p lunch kat tepi Pantai Klebang. Balik tu baru singgah kedai Klebang Original Coconut Shake! Wallaweh..mmg beratur pon. mmg power la coconut shake dia nih!




tu tengok signboard dia tu. kalo nak bungkus kat luar..so kalo nak minum boleh r g kat kedai dia yg dlm sikit. khas utk minum je. xleh bungkus. 


amacam? ramai x? yg beratur ni, sekali beli bkn sebungkus dua, tp berbungkus2. 


camne laa dia punye coconut shake tak terbest kat Melaka or maybe Malaysia? gune eskrem Walls. sekali isi dlm belender berscoop2. sbb tu rasa air kelapa+eskrem vanilla dia pure.arghhhhhhh. sedap nak mati!


Yang tudung kelabu tu kwn baru aku. Aini namanya. Aini fit-fit. hehe. depa ni duk tepi je. observe aku beratur. (padahal kene paksa ngan aku soh amekkan gambar. hehe)


okeh. saatnya sudah tiba tatkala hanya seorang je lg di hadapanku. time ni leh cover lg air liur dr meleleh.


oke Mokcik. tenks for ur deliciouso coconut shake ever! menyesal beli sebungkus je. Bila sedut, susah nak stop. rase nak sedut lagi dan lagi. Tapi bila da tinggal sikit, syg plak nak sedut. Tapi nak sedut jugak. Huwaaaaa..nyesal xbeli 5 utk aku sorang!!!!!!! (jeritan batin seorang yg tamak haloba)


oke. itulah dia harta berharga yang aku rasa korang pon patot beli kalo dtg ke Melaka ni. Kalo xbeli, xlengkap hidup korang. Serius nih!


Dia pon sayang nak sedot. Takut abes. hehe.

9 comments:

  1. ahhahah yang ni koi sempat rase masa koi ngan acha pegi melaka ari tuh. punye semangat sampai call kwn yg duk melaka suh dtg tunjukkan tempat. muahahaa.. terbaekkk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan? pas ni hari2 koi rase nk g beli..huhu

      Delete
  2. ni kena g ni, kakak nanti kalo maksu turun Melaka, kakak bawak g sini ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeh moksu1 bnyak tempat kakak nak bawak moksu ni...asam pedas claypot, sate, ciken chop sedap, river cruise..huhuhu

      Delete
  3. air kelapa campur eskem? best bunyi nya tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan tu memang resepi coconut shake..mmg best!

      Delete
  4. Replies
    1. amboi..taw best..smpai komen 2 kali..huhu

      Delete

superb komen-ngomen