>>ayam panggang nie resepinye dicipta oleh aku..
>>tapi hasil tangan adik aku Angah..
>>sangat senang n sumpah rase dy sedap!
>>korang cube laa k...
AYAM PANGGANG BLACKPEPPER
1 ekor ayam (buang kepala, kaki n bersihkan terutama bahagian dalam ayam)
1 paket perencah Daging Blackpepper Maggi
1 paket perencah Nasi Goreng Cina Seri Aji
3 sudu besar gula
sedikit garam
sedikit kicap manis (secukup rasa)
~kukus ayam 15 minit..
~campur semua bahan diatas then sapukan pada ayam..
~perap ayam sekurang-kurangnya sejam tapi lagi sedap kalo semalaman..
~then bakar dalam oven sampai ayam tu garing..
~bahan perap yang lebih tu, masukkan dalam periuk dan panaskan..
~bila dah mendidih dan agak pekat, tutup api n siap..jadi sos untuk ayam tu..
emmm mcm sedap e...huk2x ratah sekor ayam mcm tu je mesti makan pai licin hehehehe..
ReplyDeletefaieza::taw xpe....
ReplyDelete