faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Sunday, February 13, 2011

aku dah boleh keje??

>>dah besar dah ku...(bukan saiz badan k yg dah sememangnyer beso)
>>huhuhu..
>>kenapa aku tnya camtue??
>>sebab aku baru pas memaksakan dan menwajibkan diri aku ke SOFTSKILLS PROGRAMME FOR UNDERGRADUATES..
>>hah..apakah itu??
>>hehehe...actually mende nie utk student2 last sem kptm alor star..
>>mende nie menerangkan lebih lanjut details dan terperinci tentang cara-cara nak apply keje..
>>mende nie ade 4 module in 2 days..(character building & presentation skills + 2 module of job hunting {resume,grooming & interview})
>>so akulah itu..
>>aku dan kawan-kawanku dan mereka-mereka semua..
>>first day first mmg bengang sebab ak n baby dah set mind kitaowank yg betapa ruginya kitaowank sbb terpakasa korbankan DIL TO PAGAL HAI yakni yg disiarkan pd ari sabtu!


>>hahaha...last day baru laaa rasa berbaloi tinggalkan DIL TO PAGAL HAI sbb program nie ag pnting..
>>so pas nie senang nak mintak keje sbb da taw serba sikit hal2 yg sewaktu dgnya...


>>dah taw nak wat resume yg mantap, nak pkai ape, tips2 tyme nk g interview, cra nak remove -ve attitude n else..
>>n penceramah dy pon bez! cik HAZ namanye...sempoi jew..
>>ceramah dy xbosan tapi aku still mngantok! best n lawak giler laa..
>>n aku pon terkena lahh dipanggil ke hadapan utk bercerita pasal dri ak...maluu siott...


>>ahhhh...membebel pjg pon ntah sape laa nak bace kan...so jom tgk picca k.!


DAY 1











(ketaq siott tyme nie!)

DAY 2





(yang baju merah tu tunang dy...so sweet diaowank nie..)


>>last session programme nie..dy pon wat sesi interview..just utk kita imagine camner kita nk handle interview kite nnt..
>>mujur aku x terpilih..sebab aku nebes!

inilah insan terpilih itu...



>>memang syok laa programme ni wa cakap luu...
>>senang laa aku nak mintak keje pas nie..
>>so nebessss...!hehehehehe


_great!_


4 comments:

  1. sorry yunk..

    pjg sgt..

    nnt tgk n learn sendiri kalo jumpe ak..

    leh ak terangkan...

    hehehehehe

    ReplyDelete

superb komen-ngomen