faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Tuesday, July 23, 2013

Set Bubur Talapia Goreng.


Apa khabar semua? lama tak bersiaran kan. hehe. Salam Ramadhan. faa tau agak lewat nak ucap tapi kita masih di bulan Ramadhan kan? hehe. sorry lama tak update sebab entahlaa. malas den botingkek tingkek. haha. hari ni rajin sikit nak update sebab tak lama lagi nak update pasal kuih raya. hehe. oke laa. tak nak membebel panjang bulan pose ni, jom tengok resepi faa ni.

resepi ni simple n cepat nak buat lagi2 kalau nak bersahur. Set bubur simple ni bila-bila masa kita boleh buat. makan dengan lauk lebihan berbuka or just goreng telur pon dah memadai. nak lagi sedap makan ngan cili kicap. perghh!


BUBUR SIMPLE

  • 1 cwn beras
  • 4 cwn air
  • 1 paket perencah nasi goreng cina Adabi
  • 1 sudu hirisan halia
  • 1/2 cwn hirisan ayam/udang/daging
  • 1/2 cwn mixed vege.(optional)
~masukkan semua bahan dalam rice cooker. kacau sebati. masak.
~faa makan dengan sambal kicap n talapia goreng! memang sedap! selamat mencuba!





2 comments:

  1. bubur nasi kawan baiknya si telur masin.kalo dpt makan,lauk lain saya x pandang dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkisah janji ada lauk..asalkan sedap..huhu

      Delete

superb komen-ngomen