faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Friday, September 7, 2012

pulut serunding

pulutt uollssss.my feveret tu.. aku kalo time breakfast myummi masak pulut, aku leh makan pulut tu ulang-ulang sampai mlm..kalo ada lgi laa.haha. aku memang hantu pulut. makan ngan sambal bilis ke, rendang ke, kari ke, serunding ke, ikan masin ke, pekasam ke..even kalo lauk pauk yg dimakan ngan nasi pon aku mkn ngan pulut. sedap woo.



ni masa breakfast 2-3 hari lepas. no need resepi laa. just kepal pulut n gaul ngan serunding segera. haha. really da pemalas rite? janji sedap!


srunding myummi beli dari Kelantan. beli ke org bagi ntah. tak ingat. hehe. sedap tapi manis sikit. hehe. tapi mmg ngam laa ngan pulut ni. yummy!

u want some? :)

10 comments:

  1. Salam faa! ahahaha... sama dgn akak ler! kalau ikutkan akak mmg suke mkn pulut, tak kira ler mkn dgn apa mcm faa ckp kat atas tu :D boleh lyn pulut ulang2 sampai mlm mmg tak boring TAPI hangin lerr satu badan lomah2 kepala lutut makcik nanti kalau mkn terlebih pulut maklomlah sejak2 dah tuo ni kan ehehehe.... akak serunding daging suke terengganu punyer sbb tak manis kalau kelate punyer versi manis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak...hehe..sama laa kita...hihihi...faa lagi suka kalo mkn ngan serunding ikan dari kedah..Ya Allah kak..sedapp sangat...hihihi

      Delete
  2. Salam Faa...sedapnya mkn pulut ngan serunding.Pastu pasti jd ngantuk..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak...sudah mesti akan mngantuk..huhuhu

      Delete
  3. Along pun mkn pulut dgn serunding gak tp cuma serunding udg kering, pun sodaaap...heheee. Serunding daging ada 2 bungkus besor adik Along beli kat Kelantan sebelum raya tp kasi AlongRiz bawa balik US, tak merasa ler Along. Faa punya serunding tu nampak sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. faa suka serunding ikan..hihihihi...xpenah lagi rasa serunding udang kering..

      Delete
  4. rajinnye faa masak.
    memacam. bestnyeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bkn faa msak...hihihi..segera punya ni...

      Delete
  5. faaa, u're so cute. i love to read ur blog, coz i love to cook.

    ReplyDelete

superb komen-ngomen