faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Thursday, December 20, 2012

annual dinner - ZAMAN KESULTANAN MELAYU MELAKA

Baru-baru ni, Hotour (Hotel & Tourism) Club UiTM Kampus Bandar Melaka telah mengadakan Annual Club Dinner di Holiday Inn Melaka bersempena tema 'Kesultanan Melayu Melaka'.

touuu mukadimah aku. amacam? skema tak? haha. takde ni nak cite..kitaorang ada dinner minggu lepas..temanya macam yg disebut kat atas. seminggu jugaklah nak pikir nak pakai baju apa. Amoy (kawan aku) huntunglaa MakNgah dia dulu bekas Mak Andam so memang ada set2 baju songket lengkap dengan perhiasan. hihi. Dian (opkoz kawan aku jugak) pon dah siap-siap tempah baju kebaya kakak dia.

so aku ngan Myra (lagi sorang kawan aku) bercadang nak bawak watak Bawang Merah Bawang Putih. haha. Faa pulak kan. Tak boleh dipisahkan dengan dunia masakan. tema dinner pon nak guna nama rempah ratus masakan. cewahhh. tapi dah sah-sah la muka susahnaksenyum aku ni yang terpilih dgn sendirinya membawa watak Bawang Merah kan? haha.

so misi mix&match bermula. Pinjam baju kurung merah Dayah (yg ni dah mmg sah kawan aku), kasut pakai je wedges yg hado, bunga minta tolong MyUmmi buatkan siap utk Bwang Putih punya bunga lagi beg pulak pinjam Kak Sarah (kakak sedara) punya. mujur matching!..kain batik n cincin sakti je beli. tu pon yang murah. kene jimat seyhh. dah nak abis sem ni. hehe. mana nak cekau duit?

okelah. malas cite panjang (padahal memang dah panjang pon) so jom kita layan gambar2 kitaorang budak kelas part 4B melaram malam tu. and btw congrats to my classmates sebab terpilih jadi YDP (yang di-pertua) club, Ijad, setiausaha si Nananonet and exco club Ani. tahniah sebab jadi wakil exco club dari class kita. hehe.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..

haaaa..kena tak watak Bawang Merah dengan aku?  


lakonan je semata gambar atas tu..kami nak buktikan yang kalo dah keluarga Bawang tu, tak best laa gadoh-gadoh..peace!

hipokrit sangat Bawang Merah. ngan Permaisuri beria menunduk.

oke ni part penting. cantik tak diaorang. pokess pada wajah yg dimekap natural itu. hasil dari air tangan aku oke. suke suke! menjadi aku mekapkan orang. they said that aku bukan shj pandai masak malah pandai mekap kan org. haaaaaaaa. NAK KAWEN! (padahal biasa je!)

mitos itu benar! Bawang Merah  sentiasa dengkikan Bawang Putih!

ini pinggan aku. penuh tapi tak puas. sebab spaghetti abes. sob sob! 

this is heaven! Bread Pudding & Triffle Pudding with Custard Sauce! sedapp!

jyeahh! Akhirnya muncul mak aku, Mak Kundur..padan muka Putih!

ex-KPTM..Beena je xde..




class part 4B with Sir Zam (jubah kelabu) & Sir Rifqi (baju jawa). happening!

anak jati Pahang. Mak Kundur pon sama tapi time ni dia dah balik. :(

siap ada singgahsana uolls. betul2 kesultanan melayu melaka!

our girls classmates with madam Nurzie (tgh2 baju pink)

7 comments:

  1. mana gambar makanan x dek pun ? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada laa tu..nampak sangat tak abis tengok kan? lagipon xbnyak gambar sebab lapar...lepas amek teross ngap..hehe

      Delete
  2. hye.. xpnh komen. but actually kolej kita dekat je. i pon study kat melaka. mna tau nt jalan2 jusco terjumpa ke?? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..utem ke?hehe..oke oke..salam kenal..hihi

      Delete
  3. hapening nyew event...actually my dinner after this tema traditional ala2 istana..bila tengok pic u dapat gak inspirasi nak pki baju ape..done following hope follow me back ok...emmasyahira.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. wah meriah nyew event korang...actually lpas nie i pon ade dinner tema tradisioal ala2 istana bila tengok picture u dapat la inspirasi nak pakai ape nanti....done following...hope follow me back k emmasyahira.blogspot.com =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..so u pakai apa dinner nanti?have fun ya..

      Delete

superb komen-ngomen