faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Saturday, December 15, 2012

aksi Baby Ya makan Doyan Crepe


mengdoyan crepe lagi kita ya. hehe. ni aku buat minggu lepas. masa ni, abg sedara aku, Abg Iwan datang umah aku sefamily. diorang tido umah. n wife Abg Iwan, Kak Ita ni nak tengok cara buat durian crepe. hehe.  so buat laa. 

malam tu ummi ngan abah bawak laa diorang pegi pasar malam. sekali dengan MakNdak aku. ambek nak. berpuluh plastik doyan diborongnya. untuk makan sampai puas and dibuat tempoyak. yang mana isi elok diasingkan nak buat doyan crepe. hehe.

resepi amek je kat sini. click #_#. resepi yang sama. just aku buat 2 adunan n buat laa kaler hijau 1 adunan. dapat jugak laa bagi kawan ummi & sepupu aku, Yong merasa sebab dia teringin.

oke, tu baru mukadimah. hoho. ni dia cite asal tujuan entry ni ditulis. aku nak paparkan pose-pose comel dari Baby Ya, anak kedua Abg Iwan, sambil makan doyan crepe! sangat comel sampai setiap saat dia nak habiskan doyan crepe tu aku snap gambo dia. comellll! oke cara dia makan pelik. 

BABY YA GIGIT BHG ATAS - SEDUT ISI DURIAN & CREME - BUANG CREPE

haha. gelak je aku dengar Kak Ita cakap cara dia makan doyan crepe. maybe dia ingat crepe tu plastik eskrem kot. haha. jom laa layan gambar2 comel Baby Ya with her version doyan crepe eating style. enjoy!

oke. bahagian atas dah clear

sambil sedot sambil picit. terkeluor inti bhg bawah. hehe

oke. done sedut bhg pertama

inti yg terkeluar akibat dari picitan crepe dari Baby Ya. pastu pelik creme tu dtg dari mana. hihi

sedutan lagi.

sedap tak terkata sampai sedutan hampir ke hidung.

jilat-jilat dulu creme kat sekeliling mulot. nyumnyum. "cedapnya maklong(aku) macak duyan crepe". oh Baby Ya. love u. muaahhx! *monolog tambahan

oke. ni sedutan yg last. dah kering crepe tu disedutnya Baby Ya. 

apa tengok?nak rasa? cuba laa buat macam maklong caye ni buat. cenang je. kalo malas, beli je kat kedai n makan doyan crepe & buat pose comel macam caye. hehehe. tata    x_x


10 comments:

  1. Replies
    1. setahun lebih xsilap umo dia..comel kan?tapi lasakk sgt..hehe

      Delete
  2. Along bayangkan Faa yg mamam dc tuuu....heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish jangan..jauh beza muka Faa n Baby Ya...hihihi

      Delete
    2. syoknya. tak sempat nak try n rasa lagi.. haha

      Delete
    3. try jangan xtry..sedap sangat..

      Delete
  3. Ralit mama tengok wajah comel Baby Ya, sampai tak pandang benda lain dah... hehehe... jangan kecik ati ye Mak Long Baby Ya.. hehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe Mama. faa pon tgk Baby Ya sampai ralit sebab comeyy sangatt!!

      Delete

superb komen-ngomen