faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Monday, January 28, 2013

5 Step Easy & Delicious Garlic Bread


anda lapar bila tengah-tengah malam? hahaha. rumah aku memang ada stock instant mushroom soup ngan roti. sebab aku ni senang lapor tengah-tengah malam. bila lapar, aku amalkan 5 step garlic bread ni. jom tengok!


STEP 1

Cincang halus 2-3 ulas bawang putih, gaul rata dengan 2-3 sudu butter sampai sebati.

STEP 2

potong beberapa keping roti gardenia

STEP 3

sapu garlic butter kat permukaan roti

STEP 4

bakar pada suhu 180C selama 10-15 minit

STEP 5

makan ngan segelas Mushroom Soup. sebijik cam kat Pizza Hut.


3 malam dah aku makan mende ni. perggh! bapok sedapnyer! nak sedap lagi, garlic butter tu tambah sikit dengan daun parsley cincang or mixed herbs. kalo buat banyak pon xpe garlic bread tu. simpan je dalam peti n bila nak guna just sapu. nyummeh!




4 comments:

  1. salam Faa
    nampak ranggup garlic bread ni akak belum pernah buat guna roti gardenia, biasa nya guna roti peranchis tu boleh try lagi versi roti gardenia pulak pasti mengancam kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. faa pon penah try guna roti perancis tp dia jd keras laa...faa x reti kot guna roti tu...hehe..bila guna gardenia, dia rangup tp kt dlm still rasa lembut2..sedap kak..try laa...murah pon murah..hehe

      Delete

superb komen-ngomen