faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Friday, January 11, 2013

French Oblong

abaikan nama yang nak sentiasa gempak. hehe. dah berkurun lama makanan ni dalam folder. sekarang baru nak dihidangkan. sebab makanan ni dipanggil 'untuk entry spare-part'. hehe. bila dah lama tak memasak, makanan-makanan macam ni laa yang akan muncul. hehehe. still mengamalkan sikap "SIMPLE". simple mana boleh lari dari Faa. kan? :P

saja letak nama French De Bouuille la Oblong. hahaha. gempak tak? gempak tak? jangan tanya maksud sebab tuan tanah pon tak tahu sebenarnya. hehe. main letak je. sebenarnya oblong biasa tapi aku guna roti Perancis. nak kelainan sikit. kuikui. jom tengok resepi yang tak beberapa nak dipanggil resepi. hehe.

French Oblong

  • roti Perancis. dipotong mengikut kesesuaian
  • beberapa biji telur
  • daging oblong Ramly
  • mayonese
  • sos cili
  • sos blackpepper
  • sayuran - tomato, salad, bawang








manger en toute sécurité avec oblong oeuf pain français! :) 
(sila google translate.)

6 comments:

  1. Happy belated bday Faa. moga sejahtera dan ceria selalu. dpt sepotong dah kenyang roti Faa itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mamasya...amin.. :)

      memang kenyang mamasya...

      Delete
  2. amboi sedapnya,nak skit boleh :)

    ReplyDelete
  3. rajinnya kamu ni masak memasak..baguslah camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. faa memang suka memasak kak ina..heheehe

      Delete

superb komen-ngomen