faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Friday, May 3, 2013

Tamagoyaki (egg roll)


makanan jepun lagi? hehe. rilek. faa sebenarnya malas nak masak breakfast, so ni je la resepi simple yang sedap dan mengenyangkan! cewah. semua ada. nasi, telur, ayam tapi just sayur je takde sebab xde stok. hehe. maafkan faa ya,


tapi kalau nak tambah sayur pon boleh. nampak ceria sikit. salad, timun, capsicum, carrot n macam-macam lagi lah. ikut suka. sape yang tak makan sayur tu, ha, ikut je 100% resepi ni. heuheu.


TAMAGOYAKI (EGG ROLL)

  • 2 biji telur + 1 sudu susu segar + garam n lada hitam - dipukul dan dibuat telur dadar yang nipis dan bulat sebesar pinggan.
  •  1 cwn nasi sushi - click *_* untuk nasi sushi menggunakan beras biasa. 
  • 2-3 ketul ayam goreng Ayamas - digoreng dan di siat isi n dibuang tulang
  • sos cili
~ikut step-by-step ni.









 bila dah siap gulung, potong berhati-hati. jangan sampai terburai tau. hehe. makan panas-panas memang sedap! cuba lah kalau nak breakfast yang agak berlainan sikit. tak rugi tau. boleh juga untuk dibuat bekalan anak-anak ke sekolah ke, suami ke pejabat ke or untuk diri sendiri. kan?


SELAMAT MENCUBA!






10 comments:

  1. Faa cayanggg... lain kali buat lebih sikit ye, tapaukan kak Amie untuk bawa ke pejabat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak....no hal..kacang je..hehehe

      Delete
  2. oh macam sushi sket, cuma tak pakai beras jepun tu la kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg faa pakai beras biasa lg sedap dr beras jepun..

      Delete
  3. Replies
    1. main bantai je ni..ntah betol ke x..hoho

      Delete
  4. wah good idea ni Faa...lain dr yg lain..ala sushi..mesti sedap

    ReplyDelete
  5. ngeeeee sedap nyee cuti sem nie wajib cuba..emmasyahira.blogspot.com

    ReplyDelete

superb komen-ngomen