faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Monday, August 15, 2011

Ronda-ronda around Kuantan with dears - Day 1

>>assalamualaikum...

>>seperti yang dijanjikan...
>>hari nie aku nak story mory bagi itinerary sepanjang 2 hari kawan baik besties aku SITI AISHAH SAKINAH & NUR HIDAYAH dtang mahu berjimba kat Kuantan...

>>patotnye ade lagi sorang..NADIA AQEELA tapi dy xdapat join..kalo x mesti lagi meriah...:(

>>k laa..jom tonyoh mata ngan report x rasmi aku nie..hehehehe :)

SABTU, 13 AUGUST 2011

-Aku g amek kete sewa kat Classic Car Rental, Taman Seri Kuantan..kalo sape2 yg duduk sekitar Kuantan yg nak sewa kete, leh g kat tempat nie..harga oke laa..kete pon oke..
>>click (#_#)

-aku g amek ngan Maizun, kawan skolah aku..thanks dear!

-da amek kete, balik semula kat umah g amek Eychah..dy sampai kul 2 pagi..Dayah belom sampai lagi time nie..

-pastu g amek En.Azrul (tanya Eychah sape dy) kat umah sewa dy kat KPTM Kuantan..alang2 kitaowank ni ex-student KPTM gak (Alor Star)..kitaowank pon begambo dulu b4 En.Azrul ni sampai..



-oke da amek dak tu, kitaowank pon gerak laa g Telok Chempedak (TC)..

-si Eychah nie gile sangat nak g pantai..layankan aje laa...

-puasa+lalu sebelah KFC n McD+panas terik kitaowank pon sampai n begambo2 kat sekitar TC tue..

-aku kene pakse beb ngan Eychah..huhuhu..mujur beliaw x heret aku...maw bedarah2 badan aku terseret ngan pasir menggelegak tu..

-hanya Allah yang taw berape banyak air otak aku tersejat time nie-





-pastu sementara nak tunggu Dayah sampai Kuantan, aku sekali lagi bawak g menyejat otak kat Esplanade Tanjung Api..

-xde orang kot..aku xtaw plak org xdtg tengahari kat situ..huhuhuhu

-aku pon dulu g malam..sorry geng..hehehehe..

-aku suke g sini sebab sunyi je..xde orang n sejuk je kena angin laut..even tgh panas terik..



-scene Titanic xjadi akibat dipaksa oleh aku..huh!x ikhlas le tue!-





-then bile Dayah cakap dy dah nak sampai, kitaowank pon gerak g Terminal Makmur..nak g jemput Tuan Puteri Nogori Sembilan...hehehehe



-pastu aku labuhkan kaki tekan minyak g East Coast Mall (ECM)..nak window sopping..

-tapi Ya Allah...bapak mak atuk nenek ramai manusia time tu..nak haus tapak kaki aku tekan clutch...kete Manual..selalu bawak Auto..haa azab laa ko Faa..huhuhu

-Eychah belikan kitaowank baju ni kat F.O.S..tenkiu dear!!aku pnye kaler ijau..(sape tanye ntah?)-




-da siap ukur ECM, kitaowank g Bazaar Mahkota Square (depan opis ak yang aku war-warkan slalu tu) nak beli kuih-muih..ditegaskan KUIH MUIH SAHAJA yang kitaowank patut beli oke..ngan air..

-sebab malam jap g nak g makan kat Ana Ikan Bakar...


-da siap beli-beli mengikut nafsu seladang (cadang nye nak beli 3 biji murtabak..tp mujur En.Azrul menyarakan beli 2 shj..itupun x abis sekeping..sekeping lagi cadangye utk sahur tp last2 buang je...tehee~)

-kitaowank pon g berbuka berjemaah ngan manusia lain kat Padang MPK 1 (sebelah bazaar Mahkota Square)..

-aku rasa ni laa tarikan Bandar Kuantan..aku xtaw laa kalau kat tempat lain pon ade buat macam nie..berbuka beramai-ramai ala-ala berkelah kat tengah Padang..

-seronok kot..aku sendiri orang Pahang pon 1st time berbuka cam tu..meriah je rase...



-abes je memenuhkan tangki kosong, kitaowank ke destinasi seterusnye iaitu Kuantan Parade..

-pembaziran berlaku sekali lagi apabila aku beli 2 helai selendang RM9 sehelai..so rm18 laa dua kan..hehehe

-n aku topup isi perut aku ngan Cool Blog...lama x sedut air nie...sodapp gilo..

-aku ngan Dayah je beli...cik Eychah, En.Azrul nye xbagi...hahahahahahahhahaha(saje nak gelak besor)


-motif gamba ni ialah aku nak mesin basuh kaler purple nie okeh!-



-dah siap ukur Kuantan Parade, kitaowank pegi ke Tanjung Lumpur nak santap ikan bakar kat Ana Ikan Bakar Petai..


-sotong pedas+sotong celup tepung+ikan bakar petai+ikan 3 rasa-


-thanx to kawan aku Wawa sebab bagi harga discount oke..hehehehhe (dy keje kat situ merangkap sedara kepada tokei kedai)

-dah abis makanan tu semua, kitaowank pon gerak balik ke kediaman rasmi masing2...

-tapi Eychah diculik semula oleh En.Azrul lepas tu..

-aku plak dating ngan Dayah g Ekspo kat Terminal, lepak kat Esplanade Kuantan, bawak g tengok Airport Kuantan then g sahur kat Permatang Badak..


-sangat happy dapat jadi tour guide kat diowank nie...even badan penat..hehehehe

-berbaloi kalo kuar ngan family n friends nie kan??

-rasa happy je...

-k laa..nantikan episode ke-2 story mory nie..kalo kowank nak nantikan laa..xnak sudeh...

-chow!

4 comments:

  1. scene titanic tak jadi.
    hehehe.
    comel jek. ^^

    ReplyDelete
  2. farah:: penat Faa pakse..huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. sonok sonok sonok~ rase x mo balik nak stay seminggu kat sne!

    ReplyDelete
  4. keje sini teros dayah..hehehehe

    ReplyDelete

superb komen-ngomen