faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Friday, August 12, 2011

shopping pra raya dengan sepupu sepapat

>>assalamualaikum...

>>haa...tak terlalu awal ke kitaowank nie g shopping raya??
>>uhuhuhuhu...xpe laa..xkisah laa owg nak ckp ape kan..
>>lg pon kitaowank bukanlah bershopping sampai xckup kakitangan nak jinjit beg kan..
>>just servey2 dulu n beli bende2 yang bkn je boleh dipakai raya malah boleh digunakan utk hari2 biase -kenapa ayat skema ek?-

>>nama pon shopping pra raya...so kitaowank pon kuarkan duit x dela banyak..pra-pra jugak..hihihihi

>>actually minggu lepas aku balik Temerloh n ade laa duit sikit..
>>hajat dihati nak tambah koleksi selendang yang x laa beberapa banyak..

>>kebetulan plak si Kak De ni pon balik...aku pon ajak laa dy...

>>ari Sabtu tu kitaowank pegi..
>>adik perempuan aku yg sorang nie, Ateh (Nur Salihah) memang laa tersangat-sangat xsuke nak berjalan-jalan..

>>aku x kire aku nak jugak2 dy ikut....
>>aku paksa dy...susah sangat...
>>aku pujuk dy...ak ckp kalo dy ikot ak belanja selendang 1 (sbb dy ckp raya nak pkai selendang)
>>dgn muke sememek serabai teros dy bgon dr katil n mandi..huhuhuhu

>>then aku da siap2 teros g TJ (Temerloh Jaya) menjemput Kak De, Iyeen n Dayah...
>>sebenarnye ramai lagi list sepupu aku yg aku nak hangkut skali tapi masing2 ade hal...
>>so yang hado je laa kan...

>>sampai kat Temerloh (panas+terik+puasa) tension kot..
>>+ plak ngan susah nak dapat parking..perghh...
>>air-cond Avanza ni pon xdpt nak keringkan peloh kat tempat2 tertentu kat badan aku nie...

>>pusing punye pusing (da mcm Merry-Go-Round) akhirnye ade rezeki mok cik tu da sampai seru nak balik umah...
>>time kasih Mok Cik bagi parking!
:)

>>da park kete kat situ kitaowank pon g laa ziarah dari 1 kedai ke 1 kedai...
>>kedai Shawls, RM2, kasut, baju, n mcm2 lagi..

>>then Kak De nak g Watsons..
>>sementara Kak De beli dan blah...kitaowank (semua selain Kak De) wat keje gile..

>>mencube semua produk yang ade tertulis 'TESTER"..
>>cam org jakun...hahahahaha..

>>lantak la!janji Happy...hehehehehe

>>ok laaa...jaoh membebel nak labuh jari aku menaip...
>>usha gambo lak ye..

dari kiri pembaca :: Ateh..Dayah..Iyeen


dari kiri pembaca :: Aku..Kak De





bile Kak De start membeli blah...ak rembat DSLR dy dan ini laa terjadi...



>>hahahhahaha......aku pon leh jadi photographer...free je...tp gamba cam pkai camera cabuk laa..even aku pakai DSLR..
>>xde seni...huhuhuhu

>>then da abes jalan-jalan ukur separuh Bandar Baru Temerloh...
>>sorang lagi sepupu aku (adik kepada Kak De..Kak Teh) baru sampai dari UiTM Jengka...
>>alang-alang tu jemputlaa dy skali kat Terminal Bus Temerloh..


>>then sambung balik ukur Bandar Temerloh...sekejap je laa..
>>bile masing-masing muke da macam skru almari ketat, kitaowank pon balik...
>>penat sebenarnya...sampai umah diowank nie, Mak Ngah (mak diowank) aku bagi plak Kuih Cara, Bingka Ubi n Bubur Pulut Hitam...untuk berbuka...
>>meleleh woooooooooooo!!Sabor Je La..

DAA!!!SEE YOU IN REAL SHOPPING RAYA NEXT ENTRY YA! :)

psstt psstt...ade budak tu kan majok xdapat ape yang dy nak...teheeeeeee...sape laa ek.. :)

10 comments:

  1. wah dah shopinglah.
    eh asal muke kak de tu macam nisamenaip jek ek.

    ReplyDelete
  2. farah:: bkn mcm memang dia pon..hehehe.. :)

    soping ckit2 je.......ngeh ngeh~

    ReplyDelete
  3. hehehe whoaaa doa up entry dulu wehhh!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. kak de:: org xde keje bln pose gini r keje nyer...huhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. yeahh ! tuu baruu shopping pra raya .. belom lagi shopping betul2 utk raye . haha

    ReplyDelete
  6. ooo kazen sepat nisa ke .. hii kiut lah korang ^^

    ReplyDelete

superb komen-ngomen