faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Tuesday, December 13, 2011

Home Made Waffle



Jangan salah anggap bila tengok tajuk n tengok gambar. Memang xde rupa waffle langsung! Ini sebab aku xde Waffle Maker. Yang aku ada pembakar roti yang macam ni.


So kira ok la tu. Rasa sama je macam waffle yang kita beli kat supermarket tu. Lagi sedap puas hati sebab filing kita leh letak melimpah ruah. Just rupa je lain. Kan? Hihihi. Kira halal laa ya.
Xde resepi yang special n rumit nak buat waffle ni. Sebab aku beli tepung waffle segera. Aku beli jenama ni..


Xtaw la kat kedai lain ada x jual tepung waffle ni. Aku beli kat kedai Haddad kat Temerloh. Senang je. Siap ada resepi lagi kat pack dia. So aku just follow resepi dia. N kitaorang makan dengan 4 perisa. Blueberry, Chocolate, Butter n Peanut Butter. Sedap. Memuaskan lah hasil dia. So aku ingat pas ni nak cari Waffle Maker yang murah2 la. Ada sape2 nak jual x? 2nd hand pon jadi la. hehe.





9 comments:

  1. aishhh mmg calon menantu terbaek la ko ni faa.

    ReplyDelete
  2. dayah: masalahnya takde mak mentua tgk blog aku ni ha..

    ReplyDelete
  3. saya ada waffle maker brand takada, RM120 sekali ngan postage. txt me if interested.

    ReplyDelete
  4. brape hrge tpung waffle ni sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ingat laa dik...hihihi..cuba survey kat kedai jual barang kek...

      Delete
  5. takada d maidin x sampai rm 60...

    ReplyDelete
  6. takada d maidin x sampai rm60...try cr dlm internet address kilang...call n tanya pahang area mana ada jual...

    ReplyDelete
  7. takada d maidin x sampai rm 60...

    ReplyDelete
  8. sy beli wafer maker dlm agoda..try google..murah jer..mslh skrg xjumpa tepung buat wafer lg...huhu

    ReplyDelete

superb komen-ngomen