faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Friday, December 16, 2011

Sape cakap kat kampung xde tempat lepak best?

Kampung aku ada! ni aku nak cadangkan kat orang-orang kat Temerloh, kalau ada masa lapang, sila lah singgah ABC Corner kat Bangau Tanjung.

Seriously best sangat lepak kat situ. Nyaman je. Kampung tepi sungai. Harga makanan plak tersangatlah berpatutan. Murah kot. Tak percaya? tengok senarai harga tu.
Oke. Sesetengah kedai harga makanan murah tapi tak sedap kan? tapi kat sini, makanan dia memang Superb la! Fevret ak Bihun Kari. Bayangkan just RM2.80 korang dpt Bihun Kari yang dalam dia ada ayam seketul, kerang, fish ball, fish cake, tauhu, sawi n taugeh. Ayam tak kecik oke. Pergh. Meleleh air liur time taip ni.

N paling popular, ABC dia. Tak special pun tapi ade ais krim. Aku x minat sangat ABC. Aku minat Air Float dia. RM1.20 je OK!

Aku slalu lepak sini ngan family aku. Abah selalu ajak minum petang kat sini. Satu hari tu aku hangkut sepupu aku makan kat sini. Sebab aku teringat yang sepupu aku Kak De seorang penggemar ABC.


Jom la aku tunjuk kat korang ape yang ade kat kedai ni.


ni sepupu aku Dayah n Kak Ngah. Dayah ni makan nasi goreng tapi tak sempat snap gambar nasi goreng dia.


Mula2 sampai aku belanja keledek goreng. Ini fevret Ummi aku. Sedap kot. Cicah ngan sambal kicap / soso kepok.


Ni Ais Jagung Kak Ngah tadi. Dengan Float Ada. Sorang lagi sepupu aku.


Ni aku. kalo korang tak kenal lagi la. Tengok aku makan apa.


Fevret aku la. Bihun Kari. Slurrppp. Dengan kuah kari yang pekat....arghhhhh sedap!


Ok. Ni sepupu aku Ada n Kak De. Sape tak kenal dia xtaw la korang. Xsempat snap gambo ABC dia. huhuhu. Dia 2 org ni mkan mende yg sama. 1 lg specialty kat situ. Iaituuu..


Taraaaa.. Mee Bandung. Diowank cakap sedap. Mee Bandung je harga lain. RM3.50. Tapi tengok laa isi dia. Mewah.


Yang terakhi ni Kak Ngah. Peminat tegar mende ni. Mende ape?


Ni ha.. Asam Laksa. Dia cakap sedap. RM2.80 jugak.

So amacam? kalo kawan2 aku datang Temerloh, memang aku bawak makan kat sini. buat masa ni, aku bawak family je. Sebab kawan2 x berkesempatan lg nk g sini. Korang pon kalo datang Temerloh singgah laa kedai ni k. Dia bukak untuk minum petang je.

6 comments:

  1. kdai ni xpopular sgt..nnt ajak kakde g..dia taw..

    ReplyDelete
  2. salam..cakkk! Faa...org T'loh ka? akak org mentekab, keh3. selama ni dok lalu2 situ x tau pon ade kedai sedap mcm tu...nnti blanje akak ye...

    ReplyDelete
  3. kak jun: insyallah kalo akak dtg temerloh..rojer2 laa faa ek..hihihi...mentakab bkn jauh pon..nenek faa pon duk mentakab...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kak de tu memang nisa kay yunk..huhuhu

      Delete

superb komen-ngomen