faa's important things

pengikut tuan punyer blog

faa's collection

ayam (46) brownies (1) bubur (5) cake (27) chocolate (32) crepe (11) crepecake (1) cupcake (2) daging (21) desserts (65) drinks (18) icecream (3) ikan (16) itik (1) japanese food (5) just.kawan.faa (10) juststory (56) kimchi (2) korean food (7) kuih raya (6) kuih tradisi (16) lauk simple (22) lovers (42) meals (62) mee (25) mexican food (1) mysayangs (27) nasi (20) pancake (3) pasta (2) pastry (8) pie (1) pizza (1) popcorn (2) practical training (6) pudding (18) roti (21) sayur (38) seafood (17) simply faa's recipe (217) snack (32) soup (19) study (10) telur (7) tentangfaa (36) walking-walking (37) western food (40)

Tuesday, February 26, 2013

Scramble Egg Sandwich


selamat pagi semua. apa khabar? sihat? lapar? hehe. kalau lapar, ni faa nak ajak makan sandwich. tapi sandwich ni bukan hari ni punya. ni  beberapa hari yang lepas punya. jangan risau, kalau kamu semua masak hari ni, still elok lagi resepi ni. hehehe.


takde yang istimea pon resepi ni sebenarnya. just scramble egg biasa. tapi faa nak juga bagi resepi. selamat mencuba!

SCRAMBLE EGG SANDWICH

  • 2 keping roti
  • 2 biji telur
  • 2 keping luncheon/sausage - dihiris
  • 1 biji bawang besar - didadu halus
  • hirisan colourful capsicum - didadu
  • sedikit garam dan lada hitam (kalau guna lada hitam aji shio, tak payah guna garam sebab dah masin)
  • sedikit butter
  • sedikit cili sos
  • sedikit mayonese
~cairkan butter. tumis bawang hingga layu. 
~masukkan luncheon/ sausage. goreng hingga masak. masukkan hirisan capsicum.
~pukul telur dengan sedikit garam dan lada hitam. tuangkan telur dalam kuali. kacau rata hingga telur masak.
~angkat telur. letakkan roti dan biar hingga roti keperangan. buat di dua-dua bahagian roti.
~sapu mayonese pada telur, letak scramble egg dan letak sos. apitkan roti, potog dan makan. hehe



faa makan dengan 2 ketul sosej rebus dan segelas hot chocolate. tpai tengok laa jenis apa. collagen okeh. tegang laa kulit muka faa nanti dok minum collagen haha. sebenarnya ummi yang beli. dah takde minuman lain,  bedal je la. hehe.

4 comments:

  1. Sedapp oi.. perut tgh lapar nie makan apa-apa pun sedap ! :P

    ReplyDelete
  2. bf dgn hidangan ni pasti kenyang spi ke ptg...sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....makan tak makan petang karang baru makan..

      Delete

superb komen-ngomen